O mne

 Něco málo o mne...

     Ivo Ševčík se narodil 28.11.1984 ve Frýdku-Místku. Žije v krásné vesničce Hukvaldy se svojí rodinou. Zajímá se o mystiku, duchovní a filozofickou literaturu, jógu, meditaci , zdravou výživu, o celkový osobní rozvoj a hlavně vědomý život. Již od dětství se zajímal o přírodu a malování a navštěvoval výtvarné kroužky a ZUŠ. Studoval Střední uměleckou školu, obor průmyslový design a později počítačovou grafiku.  

 

Počátky jeho malířské tvorby spadají do období kolem roku 2000. Během celého tvůrčího období vystřídal různé umělecké styly i techniky, od realistické malby až po expresionismus a abstrakci. Autorův výtvarný styl se vyvíjel podle životních situací, které jej ovlivňovaly. Velký zlom nastal v období vážného onemocnění, kdy si uvědomil cenu života a zcela změnil myšlení.

 

  Ve svých malbách často znázorňuje vyzařující energii, která působí pozitivně a léčivě a harmonizuje prostředí. Inspirován přírodou a opravdovou láskou vytváří intuitivní malby, které mohou být určeny přímo pro určitou osobu nebo místo. Maluje na plátno nebo na sololit. Používá olejové barvy občas kombinované s akrylem.

  

   Obrazy vznikají uprostřed přírody anebo v harmonickém prostředí domova. Často nejprve vznikají skicy pastelem či akvarelem. Nejčastější témata obrazů jsou andělské bytosti, přírodní a mystické motivy a také mandaly a symboly. Své obrazy autor vystavuje  od června 2010 a často zdobí ordinace, terapeutická centra,  a knihkupectví.

Publikováno: 23. srpna 2015 22:09:12